IMG_3555Detta behövs för ca 5 portioner

  • 500g blåbär
  • 162g äggvita
  • 1,5 dl socker
  • 1msk citronsft
  • 3 dl vispad grädde

Gör såhär:

  1. Mixa bären
  2. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en bunke och ställ över en kastrull med kokande vatten (vattenbad), vispa med elvisp till en temp mellan 50-60°C.
  3. Ta av från vattenbadet och rör smeten sval.
  4. Vispa grädden lätt och fluffigt
  5. Rör ner de mixade bären i ägg smeten och rör även ner den vispade grädden
  6. Häll i form (jag använde silikonform) och ställ i frysen i ca 3-4h
Categories: Desserter

Comments are closed.

  • Skriv in din e-postadress för att prenumerera på hemsidan för att få notiser via din mail när jag lagt upp nya recept.

  • Populära inlägg