Gös- & kräftfärserad laxfilé med shiitake svampsås och vårrulle fylld med potatismos och västerbottenost.

Detta behövs för ca 5 portioner

  • Laxfilé skivor (kan behövas mer beroende på storleken på koppen du använder)

FärsIMG_3728

  • 500g skinnfri gösfilé
  • 150g kräftstjärtar
  • 2,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • ca ½ dl hackad dill
  • ca ½ dl hackad gräslök
  • Salt & peppar

Gör såhär:

  1. Blanda gös, grädde, ägg, salt och peppar i matberedare, lägg upp det i en bunke
  2. Grov hacka kräftstjärtarna, finhacka dill och gräslök, tillsätt i färsen, blanda väl
  3. Ta fram koppar i den storlek du tycker passar och täck sidorna med laxfilén, fyll dem sedan med färs.
  4. Ångkoka dem i ca 12-15 minuter beroende på storleken.

Svampsås

  • 2,5 dl shiitake svamp
  • ½ gullök
  • ½-1 vitlöksklyfta
  • 5 dl gräddmjölk (2,5 dl grädde + 2,5 dl mjölk)
  • 2 dl kycklingfond
  • Salt & Peppar
  • Maizena + kallt vatten till redning

Gör såhär:

  1. Skär ner svampen till lagom stora bitar, finhacka löken och bryn detta med vitlöken
  2. Häll på gräddmjölken och kycklingbuljongen
  3. Låt koka, smaka av med salt, peppar och red av

 

Categories: Fisk, Såser, Tillbehör

Comments are closed.